U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pasta genovese met aardappeldobbelsteentjes

20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 500 g Aviko Aardappeldobbelsteentjes
  • 1 teen knoflook, gehakt 
  • 300 g spaghetti
  • 2 el pijnboompitten 
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 3 el versgeraspte parmezaanse kaas + extra
  • 8 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • Staafmixer of keukenmachine 

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappeldobbelsteentjes in 10-15 min. goudbruin en gaar 
  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar 
  • Pureer intussen met de staafmixer of in een keukenmachine de basilicumblaadjes met de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 6 eetlepels olijfolie. Meng er de kaas met peper naar smaak door. Rooster in een droge koekenpan de resterende pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord 
  • Giet de pasta en de sperziebonen af. Hussel beide door de aardappeldobbelsteentjes. Schep de pesto met de geroosterde pijnboompitten ook door de spaghetti. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 borden en geef er een extra schaaltje geraspte parmezaan bij

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 845 kcal
  • 44 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 86 g koolhydraten
  • 22 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen